diumenge, 31 de maig del 2009

Alternatives polítiques (resposta oberta a l'Isaïes)

Què hem de fer, dividir més els vots per a que ens fotin més clatellades amb la llei d'Hondt? Votar a les CUP? a Estat Català? Ho sento però n'estic tip de partits amb ideologies utòpiques o puerils. Ja passo del 30 i en aquells ambients no canvia mai res, estan igual ara que al 1998.

Ens hem de limitar a posar adhesius a les faroles dels carrers? Fer concerts d'ska i deixar-nos rastes? No sé si m'explico, però avui l'únic partit que està fent coses (que millor que no es vegin) és ERC.

Tot això du al mateix lloc. Els rivals concentren la força i naltres la dividim, jugant al seu joc, i així els demostrem que som uns estúpids.

Què és millor un partit independentista que englobi moltes ideologies o molts d'atomitzats que discrepin entre ells dient si Catalunya ha de ser catòlica o trotskista? Jo crec que amb un partit n'hi ha prou. Si assolim tenir estat ja ens dedicarem a planificar com ha de ser aquest, i qui l'ha de governar, però primer cal tenir-lo sinó no val la pena discutir.

2 comentaris:

  1. Per mi les alternatives tampoc passen per cups i estats catalans. Però l'altra via no pot ser continuar com fins ara (sigui ciu, tripartits o cases del catalanisme).

    Sí, amb un partit n'hi ha prou (tot i que quan es faci algo haurà de ser amb altres partits), però no veig que cap partit ens porti enlloc. Dic que el camí que hauríem de seguir no passa per cap partit actual amb un sentit més de nous plantejaments que no pas de nous partits. Nous plantejaments i noves cares, no crec que carods, masos i puigcercosos puguin liderar res; perquè me sembla que alguna cosa s'ha de liderar, s'ha de moure algo, no sé què, com ni qui, però ara ha de passar algo.

    Pel que fa a la divisió dels vots, potser Esquerra no pedrà tants vots per cups, carreteros... com per descontentament. És més, Carretero potser fracassa no per plantejaments sinó perquè la gent no es tirarà a la piscina amb un partit nou; una esquerra liderada per carretero no crec que fos un fracàs pel que fa al número de vots.

    "l'únic partit que està fent coses (que millor que no es vegin) és ERC". Explica't. Te refereixes a coses ben fetes que val més que passin desapercebudes? Quines?

    ResponElimina
  2. Feina feta per l'Huguet, per Presidència, etc. Tota aquella que econòmicament i políticament ens vincula a fora d'Espanya, sense que aquesta aixequi les ires.

    Pensa en allò de les vendes del cava, o el fet de tindre delegacions comercials a fora.

    Qui reconeix la independència d'un territori no és un estat, si no la comunitat internacional. Primer cal que sàpiguen que hi ets. No?
    (escric ràpid i sense revisar, però m'explico, no?)

    ResponElimina